Miejsce

Kameralne miejsce z nastrojowym klimatem i dobrą atmosferą. Miejsce, które pozwoli Ci przenieść się na chwilę daleko i rozkoszować najlepszym sushi prosto z serca.

Szef kuchni

Kulinarna przygoda naszego mistrza sushi zaczęła się bardzo wcześnie. Już w wieku przedszkolnym jego ulubionymi zabawkami były garnki i patelnie, a od 3 klasy szkoły podstawowej uczęszczał na kółko gastronomiczne. Już wtedy wiadomo było, że jego przyszłość będzie związana z gastronomią. Jego pierwszą pracą, po ukończeniu ZSG Poznańska (profil kucharz), było stanowisko kucharza ciepłej kuchni w restauracji „Sushi Bar Manda”. Mając okazję i przyjemność pracy z Azjatami, nauczył się od nich nie tylko podejścia do kuchni azjatyckiej ale także poznał kulturę tego kontynentu… to właśnie tutaj zrodziła się jego fascynacja kuchnią azjatycką. To również tutaj, pod okiem doświadczonych mistrzów zaczął robić sushi.

Głodny nowych doświadczeń i rozwoju osobistego, w 2003 roku przyjął propozycję pracy w nowo otwartej restauracji Bonsai. To właśnie w Bonsai, przez 10 lat pracy z wieloma doświadczonymi fachowcami jak również z ludźmi zaczynającymi swoją kucharską przygodę, dorastał jako człowiek. Ale przede wszystkim dojrzewał jako mistrz sushi. 

Po 5 latach pracy został szefem kuchni, co rozpoczęło najlepsze lata świetności restauracji. W międzyczasie nasz mistrz zrobił papiery mistrzowskie. Ukończył kurs pedagogiczny. Z sukcesami, startował w zawodach kulinarnych. Spędził niezliczone godziny nad literaturą kulinarną. W 2013 spełniło się marzenie. Przez lata tworzona w wyobraźni, własna restauracja – Hikari Koi Sushi. To tutaj, dzięki smakom, nad którymi pracuje od prawie 20 lat, serwuje dania wywołujące u gości uśmiech na twarzy, a w nim samym sentyment. Każdego dnia, rozmawiając z gośćmi restauracji, nieustannie eksperymentuje i udoskonala swoje potrawy. Tym samym tworząc niepowtarzalną, autorską kuchnię, kuchnię prosto z serca.

Nasz zespół

Nasz zespół to zgrana grupa osób, którą od 2010 r. łączy wspólny cel, pasja i zaangażowanie. Dobre samopoczucie naszych gości jest naszym najważniejszym priorytetem. Naszą misją jest serwowanie produktów najwyższej jakości w możliwie najkrótszym czasie. Sushi przygotowujemy z najświeższych ryb i owoców morza posługując się tradycyjnymi recepturami. Dla vegan, dzieci, kobiet w ciąży, alergików nasi kucharze indywidualnie zaproponują najlepsze dania.